Turistboom giver optimisme

Sydgrønland har i år oplevet en fremgang i turismen. Det har givet turistselskaberne mod på at tiltrække flere endnu flere turister til regionen.
Foto © : KNR/Sigvard Thørring
Skrevet af Louise M. Kleemann
10. november 2010 08:20

Turistselskabet Blue Ice Explorer har oplevet en stigning på 500 overnatninger i Igaliko, hvilket er en fremgang på 25 procent i forhold til sidste år.

Også Hotel Narsaq og Hotel Qaqortoq har haft flere overnattende gæster i forhold til samme periode sidste år. Der er ligeledes kommet flere krydstogtskibe til regionen.

Men trods fremgangen i turistbranchen er trafikken stadig plaget af store trafikale flaskehalse.

- Lufttrafikken gør det meget svært at få flere turister til Nanortalik. Ja faktisk oplever vi aflysninger fordi man simpelthen ikke kan komme hertil. Vi håber derfor på bedre trafikforbindelser så vi kan få flere turister til lokalområdet, siger Niels Tækker, som er turistchef i Nanortalik Tourism Service.

Sydgrønland oplever ligesom andre steder, at der bliver færre rejseselskaber, men langt flere individuelle turister, der via nettet selv planlægger deres ferie.

- Med de mange individuelle turister er vi også meget tilfredse med at Air Greenland nedsætter flypriserne ikke kun til grupper, men også på de individuelle rejsende næste år, siger Jacky Simoud fra Blue Ice Explorer.