Tuapaat - en verden af kreativiteter

Et kreativt netværk af syv kunsthåndværkere og kunstnere slår mandag d. 15. juli dørene op til en ny butik Tuapaat i Kolonihavnen, Nuuk.
25. juni 2013 08:23

Kendetegnende for alle syv er, at de har brug for et sted, hvor de kan vise og afsætte de ting de skaber. Det er svært både at være kreativ og skabe, samtidig med at skulle drive butik. Det er også dyrt at have eget lokale. Derfor har de indgået et fællesskab, hvor de inspirerer hinanden, deles om lokale og udgifter samt skiftes til at passe butikken i åbningstiden.

Butikkens vareudbud består af en bred vifte af spændende håndlavet brugskunst: blandt andet smykker i sølv, moskus- og hundeuld, strikkede, hæklede og syede produkter i stof, sæl- og fiskeskind, lækkert plantefarvet garn, fotografier og malerier samt skulpturer i drivtømmer. Om et par måneder vil butikken også forhandle brugskunst af glas, da en af kunstnerne åbner eget glasværksted. Så de syv partnere spænder bredt i deres virke.

De syv kunsthåndværkere er de tre initiativtagere Nauja Brøns, Nive Brøns og Kunuk Brøns samt Inge Olsvig Brandt, Dorit Olsen, Trine Nørby Olesen og Nina Paninnguaq Skydsbjerg Jacobsen. Alle syv vil være til stede på åbningsdagen mandag d. 15. juli kl. 16.30