Trump sløjfer sin eksrådgivers fængselsstraf

Den amerikanske præsident har ophævet en fængselstraf for sin tidligere rådgiver Roger Stone, der ellers skulle afsone sin dom på tirsdag.
- Roger Stone er nu en fri mand, hedder det blandt andet i en erklæring fra præsidentboligen. Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Ritzau
11. juli 2020 18:28

USA's præsident, Donald Trump, har sløjfet en længere fængselsstraf for sin tidligere rådgiver Roger Stone, der tirsdag skulle have påbegyndt afsoningen.

Det oplyser Det Hvide Hus natten til lørdag.

- Roger Stone har allerede lidt nok. Han fik en uretfærdig behandling. Roger Stone er nu en fri mand, hedder det i en erklæring fra præsidentboligen.

Roger Stone blev i november kendt skyldig i at have løjet over for Kongressen og obstruere den særlige anklager Robert Muellers undersøgelse af russisk indblanding i USA's præsidentvalg i 2016.

I februar blev Stone så idømt en fængselsstraf på 40 måneder.

- Han blev ikke retsforfulgt, som nogle har brokket sig over, for at forsvare præsidenten. Han blev retsforfulgt for at dække over præsidenten, sagde den føderale dommer, Amy Berman Jackson, ved domsafsigelsen i februar ifølge Reuters.

Da Trump tidligere fredag blev spurgt, om han overvejede at gribe ind i sagen, lød svaret, at "jeg vil kigge på det", skriver NBC News.