- Roger Stone er nu en fri mand, hedder det blandt andet i en erklæring fra præsidentboligen. Foto: KNR/Anton Gundersen Lihn

Trump sløjfer sin eksrådgivers fængselsstraf

Den amerikanske præsident har ophævet en fængselstraf for sin tidligere rådgiver Roger Stone, der ellers skulle afsone sin dom på tirsdag.

USA's præsident, Donald Trump, har sløjfet en længere fængselsstraf for sin tidligere rådgiver Roger Stone, der tirsdag skulle have påbegyndt afsoningen.

Det oplyser Det Hvide Hus natten til lørdag.

- Roger Stone har allerede lidt nok. Han fik en uretfærdig behandling. Roger Stone er nu en fri mand, hedder det i en erklæring fra præsidentboligen.

Roger Stone blev i november kendt skyldig i at have løjet over for Kongressen og obstruere den særlige anklager Robert Muellers undersøgelse af russisk indblanding i USA's præsidentvalg i 2016.

I februar blev Stone så idømt en fængselsstraf på 40 måneder.

- Han blev ikke retsforfulgt, som nogle har brokket sig over, for at forsvare præsidenten. Han blev retsforfulgt for at dække over præsidenten, sagde den føderale dommer, Amy Berman Jackson, ved domsafsigelsen i februar ifølge Reuters.

Da Trump tidligere fredag blev spurgt, om han overvejede at gribe ind i sagen, lød svaret, at "jeg vil kigge på det", skriver NBC News.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt