Trump: Lederen for Islamisk Stat er død

Abu Bakr al-Baghdadi, lederen for Islamisk Stat, er død under en amerikansk militæroperation, siger præsident Donald Trump under et pressemøde i Det Hvide Hus.

Under et pressemøde omkring klokken 10 grønlandsk tid oplyser præsident Donald Trump, at lederen af Islamisk Stat er død.

- Han døde som en hund, som en kujon, siger han.

Operationen fandt sted i det nordvestlige Syrien. Ifølge Trump døde Baghdadi i en tilstand af "panik". Han havde et bombebælte spændt til kroppen, som han udløste, efter han var kravlet ind i en tunnel uden udgang. Et antal islamister blev dræbt under aktionen.

    - Han var en syg mand, siger præsidenten.

Han forklarer, at den amerikanske specialstyrke har samlet materiale på stedet, der gør, at man med sikkerhed kan sige, at det var Baghdadi, man fik ram på. Trump takker Rusland, Tyrkiet og syriske kurdere for at have bidraget til, at det er lykkedes at få ram på Baghdadi.

    - Han døde som en kujon. Verden er i dag et mere sikkert sted, siger han.

    - Jeg har ledt efter ham i tre år.

Ifølge Trump tog det de amerikanske soldater to timer at gennemføre operationen. Der deltog otte helikoptere i angrebet.

Der blev skudt mod den amerikanske styrke, da den nærmede sig området. Trump fortæller, at han fulgte angrebet live på en skærm sammen med vicepræsident Mike Pence. Her kunne han se, at Baghdadi dræbte tre børn, der befandt sig på kamppladsen, forklarer han.

    

    /ritzau/

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt