Trump hylder økonomisk fremgang i tale til nationen

I sin årlige tale til nationen satte Trump fokus på, at han har holdt, hvad han har lovet amerikanerne.
Præsidenten mener, at det går godt med økonomien, og at respekten omkring USA er genoprettet. Foto © : Leah Millis/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
05. februar 2020 15:51

USA's præsident, Donald Trump, brugte ikke overraskende store dele af sin State of the Union-tale til at fremhæve sine sejre og promovere sin politik.

Til klapsalver fremhævede Trump natten til onsdag, at den amerikanske økonomi har det godt, mens han ikke med et ord nævnte den noget specielle timing i forhold til rigsretssagen imod ham, som står til at blive afsluttet onsdag.

- For tre år siden begyndte vi det store amerikanske comeback. I aften står jeg foran jer for at dele de fantastiske resultater med jer, sagde Trump.

Præsidenten mener, at det går godt med økonomien, og at respekten omkring USA er genoprettet. Han fortalte, at arbejdsløsheden på en række områder er historisk lav.

Kold luft mellem Trump og Pelosi

Lige bag Trump sad Nancy Pelosi, den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus. Hun har fortalt, at hun ikke har talt med præsidenten siden oktober.

Da Trump ankom til talerstolen i Kongressen, rakte hun hånden ud til ham, hvilket præsidenten ignorerede eller ikke bemærkede. Og da talen var ovre, rev hun en kopi af talen itu for rullende kameraer.

State of the Union er en årlig tale, som USA's præsident holder for medlemmerne af Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus.

Talen efterfølges altid af et modsvar fra oppositionen. Denne gang var det Demokraternes kongresmedlem Gretchen Whitmer, der stod for den opgave. Hun syntes, at præsidentens tale klingede hult - ikke mindst for USA's arbejderklasse.

- Det væsentlige er, at millioner af mennesker kæmper sig igennem tilværelsen eller mangler penge i slutningen af måneden til at betale for transport, studiegæld eller medicin, sagde hun.

/ritzau/