Trump benåder sin tidligere toprådgiver og 72 andre

Præsident Donald Trump benåder 73 personer og nedsætter straffen for 70 andre, oplyser Det Hvide Hus.
En af dem, der er blevet benådet, er Trumps tidligere nære rådgiver Steve Bannon. Han er sammen med tre andre tiltalt for at svindle folk, som har doneret penge til en privat opført mur langs USA's grænse til Mexico. Foto © : Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
20. januar 2021 08:10

Med blot et halvt døgn tilbage i præsidentembedet har Donald Trump benådet 73 personer, der er dømt for kriminalitet.

Yderligere har han nedsat straffen for 70 andre.

Det oplyser Det Hvide Hus.

En af dem, der er blevet benådet, er Trumps tidligere nære rådgiver Steve Bannon. Han er sammen med tre andre tiltalt for at svindle folk, som har doneret penge til en privat opført mur langs USA's grænse til Mexico.

Der er tradition for, at USA's præsident bruger sin ret og benåder og forkorter straffe for borgere i slutningen af sin præsidentperiode.

LÆS OGSÅ Medier: Trump overvejer at benåde 100 på sin sidste dag

Også rapperen Lil Wayne er onsdag morgen dansk tid blevet benådet af Trump, mens rapperen Kodak Black har fået sin straf nedsat, oplyser Det Hvide Hus. De blev begge retsforfulgt for at have overtrådt USA's våbenlovgivning.

Trump har ligeledes benådet tidligere kongresmedlem Robin Hayes, der blev idømt et års fængsel for at have afgivet en falsk erklæring i en korruptionssag.

Flere medier har spekuleret i, hvorvidt Trump ville benåde sig selv og sin familie. Det gør han ikke, oplyser Trump-administrationen onsdag dansk tid.

Trump har stadig ikke hverken erkendt sit nederlag eller lykønsket Biden med valgsejren. Han har heller ikke inviteret Biden til Det Hvide Hus, som der ellers er tradition for.