Foto: TNG

True North Gems Greenland er gået konkurs

Selskabet bag rubinminen Aappaluttoq syd for Nuuk, True North Gems Greenland A/S, gik mandag konkurs. Det bekræfter mineselskabet over for KNR.

Minen Aappaluttoq ligger ved kysten 160 kilometer syd for Nuuk.

True North Gems Greenland, TNGG, er blandt andet ejet af selvstyrets investeringsselskab, Greenland Venture, der står for syv procent af aktierne. Aktierne købte Greenland Venture i august 2015 for cirka 26 millioner danske kroner.

Ved den lejlighed var direktøren for Greenland Venture ude og lovprise rubinminen ved Qeqertarsuatsiaat.

- Når vi lægger så mange penge på bordet, er det en strategisk og langsigtet investering, forklarer han. Vi tror på rubinminen og på, at virksomheden bliver en god forretning. Det vil vi gerne være en del af, udtalte direktør Karsten Høy.

Håbet var dengang, at arbejdet med minen Aappaluttoq kunne sikre arbejdspladser.

- Der er meget få nye initiativer i Grønland, der allerede har skabt så mange nye lokale arbejdspladser som etableringen af rubinminen. Vores investering er også med til at sikre dem og skabe endnu flere fremover - både i True North Gems Greenland og hos virksomhedens samarbejdspartnere og leverandører, udtalte Karsten Høy.

Manglede penge

I juli måned i år kunne KNR fortælle, at mange medarbejdere i True North Gems Greenland var blevet fyret, fordi der manglede penge i kassen til at fortsætte anlæg og drift af minen, der ligger ved Qeqertarsuatsiaat. Det fortalte Jens B. Frederiksen fra TNGG.

- Hvis ikke man har pengene til det, så begrænser man sine omkostninger, og det er jo ligesom det der er sket, udtalte vicedirektør Jens B. Frederiksen.

Han kunne også fortælle, at selskabet manglede et beløb i millionklassen for at fortsætte:

- Det er ikke nogen hemmelighed at vi har været ude efter et beløb i størrelsesordenen 12 - 15 millioner dollar, som vi har brug for, for at kunne komme ordenligt i gang, inden vi kan få solgt nogle sten.

Jens B. Frederiksen oplyste dengang, at True North Gems forhandlede med en investor, og hvis det lykkedes ville virksomheden igen hyre folk. Men det lykkedes ikke at finde en investor, der kunne skyde de nødvendige millioner i projektet.

Læs også Greenland Venture køber aktier for 27 millioner

Læs også Rubinminen mangler penge

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt