Trudeau: Ukrainsk fly blev skudt ned af iransk missil

Et ukrainsk fly, der onsdag styrtede ned i Iran med 176 personer om bord, blev skudt ned af et iransk missil. Det siger Canadas premierminister, Justin Trudeau, på et pressemøde.
Canadiske og udenlandske efterretninger beretter, at det styrtede, ukrainske fly med blandt andet 63 canadaiske statsborgere ombord, blev skudt ned i Iran. Det fortalte den canadiske premierminister, Justin Trudeau, på et pressemøde torsdag aften. Foto © : Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
10. januar 2020 08:02

- Vi har efterretninger fra flere kilder - herunder vores allierede og vores egne - der viser, at flyet blev skudt ned af Iran, siger han torsdag aften dansk tid fra den canadiske hovedstad, Ottawa.

Han tilføjer, at flyet kan være blevet skudt ned ved en fejl. 

LÆS OGSÅ Ukrainsk passagerfly var i brand før styrt i Teheran

Blandt de omkomne på flyet var 63 canadiske statsborgere.

Også den britiske premierminister, Boris Johnson, siger torsdag aften, at informationer viser, at et iransk jord til luft-missil ramte det ukrainske fly.

Torsdag eftermiddag begyndte de første uofficielle meldinger at dukke op, om at Iran skulle have skudt det ukrainske fly ned. Meldingerne kom fra flere amerikanske medier på baggrund af anonyme kilder.

Trudeaus udmelding er den første officielle udtalelse om nedskydningen.

LÆS OGSÅ Ti svenskere er blandt omkomne i flystyrt i Iran

- Vores efterretninger antyder, at der var tale om et jord til luft-missil, men jeg vil ikke gå i yderligere detaljer, lyder det fra Trudeau.

82 iranere, 63 canadiere, 11 ukrainere, ti svenskere, fire afghanere, tre tyskere og tre briter døde i flystyrtet, der skete tæt på Irans hovedstad, Teheran.