Trods kritik: Sydney gennemfører ikonisk fyrværkeri

Brandmyndighederne siger god for fyrværkeriet, der tiltrækker tusinder af turister.
Bystyret i Sydney har sagt, at man "værdsætter bekymringen", men har samtidig afvist at aflyse fyrværkeriet, da det ikke vil have nogen effekt for de berørte områder. Foto © : Peter Parks/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
30. december 2019 10:53

Brandvæsnet i delstaten New South Wales besluttede mandag trods stor kritik at tillade det ikoniske fyrværkeri nytårsaften, efter at flere har kaldt på, at det burde aflyses af hensyn til de mange brande, der hærger i delstaten.

Flere har ellers sagt, at det burde aflyses af hensyn til de mange brande, der hærger i delstaten.

- Fyrværkeriet i Sydneys havn er blevet godkendt og vil finde sted i morgen, lyder det på Twitter fra brandvæsnet, som behandler en række anmodninger om at få nedlagt forbud mod nytårsfyrværkeri i delstaten.

Omkring 260.000 personer har ifølge nyhedsbureauet AFP underskrevet en opfordring til at aflyse showet.

Sydney bruger 6,5 millioner australske dollar - svarende til omkring 30 millioner danske kroner - på fyrværkeriet.

Støt frivillige brandmænd

Ifølge underskriftindsamlingen bør pengene i stedet bruges på at støtte de frivillige brandmænd, der kæmper mod flammerne mange steder i Australien.

Derudover lyder argumentet, at røgen fra fyrværkeriet er hensynsløs, når Sydney i ugevis har været dækket af giftig røg fra brandene.

Bystyret i Sydney har sagt, at man "værdsætter bekymringen", men har samtidig afvist at aflyse fyrværkeriet, da det ikke vil have nogen effekt for de berørte områder.

- Vi begyndte forberedelserne til fyrværkeriet for 15 måneder siden. Det betyder, at det meste af budgettet allerede er brugt, det meste er brugt til at sikre tilskuernes sikkerhed og efterfølgende oprydning, skriver bystyret i en meddelelse.

Derudover argumenterer byrådet for, at det vil skade byens økonomi voldsomt at aflyse arrangementet.

- Det vil også ødelægge planerne for titusindvis af mennesker fra hele landet og udlandet, som har booket fly, hoteller og restauranter til nytårsaften.

Bystyret i Sydney oplyser, at det har doneret 620.000 australske dollar til at støtte slukningsarbejdet i forbindelse med de mange brande.