Tro ikke på alt du hører

Girafskindstasker i Zoo, salg af Storebæltsbroen og introduktion af et fælles europæisk alfabet. Medierne bugner af mere eller mindre vellykkede aprilsnarer.
Skrevet af Martine Lind Krebs
01. april 2014 08:47

Hvis din Facebook-ven ploklamerer, at hun skal flytte til Hong Kong, så er det i dag, at du skal være ekstra forsigtig, inden du kommenterer. De sociale medier svømmer over med usande historier, ligesom aviserne og pressemeddelelserne.

Blandt andet skriver Ekstra Bladet, at Goldman Sachs er ved at købe Storebæltsbroen, Politiken fortæller, at Danmark sikrer sig plads ved VM, fordi Grækenland ikke har råd til at deltage. Og Danmarks Fiskehandlere påstår, at danskere skal til at spise havskildpadder fanget i dansk farvand.

I et uheldigt forsøg på at være sjove, skriver Jobindex i et falsk jobopslag, at Zoologisk Have i København søger markeringschef med slagterbaggrund til en ny taskekollektion lavet af blandt andet giraf og løve. Den faldt dog ikke i god jord hos Zoo, der har bedt Jobindex om at fjerne opslaget igen.

En finurlig aprilsnar er kommet fra EU-kommissionen, som fortæller, at der skal introduceres et fælles europæisk alfabet, så computertastaturer kan ensrettes. Det betyder, at det engelske they're for fremtiden skal staves thær med det danske -æ, hvorimod å'et desværre afskaffes. Men det bliver de sikkert glade for i Aalborg, hvor de så undgår stavefejl i fremtiden, fastslår pressechefen på kommissionens danske kontor.

Her på KNR har vores direktør varslet en ny flytning på grund af skimmelsvamp. Men den var der heldigvis ingen, der hoppede på.