Foto: Laura Goins/Flickr Creative Commons

Trist fængselsstatistik i Nunavut

Tal fra Statistics Canada viser, at i forhold til indbyggertallet er flere fængslet i Nunavut og Northwest Territories end i resten af Canada.

Samtidig viser tallene også, at der i gennemsnit er flere fængslet i Nunavut og Northwest Territories i forhold til antallet af borgere end i for eksempel Rusland, Brasilien, Sydafrika og i resten af G-20-landene.

Det skriver CBC North på sin hjemmeside.

Hvis ovennævnte territorier var suværene uafhængige lande, ville Nunavut ligge nummer to på listen over G-20-lande med flest fængslede efterfulgt af Northwest Territories på tredjepladsen, Rusland på fjerde- og Yukon på femtepladsen.

Kun USA overgår alle andre lande i G-20 med flest i fængsel set i forhold til indbyggertal. I Yukon var 94 personer og i Northwest Territories 189 personer og i Nunavut 136 personer sidste år enten i fængsel, varetægtsfængslet eller ventede på at få deres sag prøvet i retssystemet.

Antallet af folk i fængsel i som er registreret i Statistics Canada inkluderer også sigtede mistænkte, som venter på deres retssag.

Advokat Caroline Wawzonek fra Yellowknife i Northwest Territories har tidligere sagt til CBC News, at det er en af grundene til de høje tal fra Nunavut og Northwest Territories.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt