Tre tilfælde af H1N1

Der er nu er påvist tre tilfælde med positiv podning for H1N1, det oplyser Landslægeembedet. De smittede fordeler sig med to i Tasiilaq og én i Sisimiut.
Skrevet af Louise M. Kleemann
30. november 2009 09:29

Der er stor variation i forekomsten af patienter med influenzasymptomer i sundhedsdistrikterne.

Det distrikt som lige nu er hårdest ramt er Sisimiut, hvor rigtige mange er influenzaramt og hvor der har været mange patienter indlagt med influenza.

Landslægeembedet oplyser, at der har været et dødsfald hos en risikopatient, som muligvis kan relateres til H1N1. Der ligger dog endnu ikke et endeligt bevis i sagen.

- Det er vigtigt, at holde fast i, at der for langt de flestes vedkommende er tale om et forholdsvis mildt sygdomsforløb af 3-5 dages varighed, og som ikke kræver kontakt til Sundhedsvæsenet, understreger Landslægeembedet.

Først hvis sygdomsforløbet strækker sig ud over 5-7 dage og/eller der tilkommer komplikationer som for eksempel tegn på lungebetændelse, skal man kontakte Sundhedsvæsenet. Ved børn skal man desuden være opmærksom på om de spiser og drikker.

Den forebyggende vaccination af udvalgte grupper er godt i gang ude i Sundhedsdistrikterne, og mange risikopatienter har allerede fået første vaccination, som i sig selv giver en god beskyttelse.

- Det skal fortsat anbefales, at borgere der mener de tilhører en risikogruppe og som endnu ikke er blevet vaccineret, kontakter Sundhedsvæsenet, oplyser Grønlands Selvstyre.