Tre idrætsfolk fik dom for hash sag

Tre unge mænd på 26 år blev i dag i Kredsretten i Ilulissat dømt til anbringelse i anstalten for domfældte for at have indført 528 gram hash, hvor noget af mængden var til eget brug og resten til videresalg, samt indførsel af 65 enheder ulovlige dopingmidler.
Skrevet af Oline I. Olsen
22. december 2011 14:40

To af mændene, der er kendte sportsfolk fik 14 måneders anbringelse i anstalten for at have været hovedmænd i sagen, hvor den tredje mand fik tolv måneders anbringelse i anstalten for at være mellemmand.

I Kredsretten i Ilulissat blev dommen fældet i dag overfor 3 unge mænd, for at have importeret 528 gram hash og 65 ambuler ulovlige dopingmidler.

De to unge mænd, som er kendte sportsfolk, fik 14 måneders anbringelse i anstalten for at være hovedmænd i sagen, mens den tredje mand fik tolv måneders anbringelse i anstalten for at have ageret mellemmand.

De to hovedmand havde kontakt med en indkøber i Danmark, som de sendte penge til for indkøb af hash. En pakke med hash blev i første omgang sendt til den ene hovedmand, og senere kom mellemmanden til. Han begyndte at modtage pakker fra indkøberen i Danmark, der indeholdte hash og dopingmidler.

Mellemmanden videregav så pakkerne til de to hovedmænd. De to hovedmænd har i retten forklaret de selv røg noget af hashen og videresolgte resten. 

Indkøberen i Danmark, der fik penge til indkøb af hash og dopingmidler og som sørgede for at videresende disse til Grønland, er allerede dømt af Landsretten i Grønland.  

Udover dommen på anstaltsanbringelser på 14 måneder til hovedmændene og tolv måneder til mellemmanden, skal de betale for sagens omkostninger.  I forbindelse med sagen blev der konfiskeret 2Apple Iphones, 528 gram hash, 65 ambuler med ulovlige dopingmidler samt 513.000 kroner.

Forsvarerne og anklagerne vil have 14 dages betænkningstid i forhold til dommen, her skal de tænke over, om de vil modtage dommen eller om sagen skal ankes til Landsretten.