Tre besætningsmedlemmer tilbageholdt

I følge radioavisens oplysninger er mindst tre besætningsmedlemmer fra den 36 fods store kutter i Nanortalik tilbageholdt af politiet.
Skrevet af Oline I. Olsen
26. august 2009 14:18

Kutteren der ankom i sidste uge til Nanortalik under ledsagelse af en af Grønlands Kommandos indspektionsskibe, havde tre besætningsmedlemmer, fortæller blandt andet borgere fra Nanortalik til Radioaviisen. Kredsretten i Nanortalik vil ikke kommentere på, om der er foregået grundlovsforhør af de tre besætningsmedlemmer, eller forklare om sagen har foregået bag lukket døre.

Siden ankomsten til Nanortalik har det været forbudt for borgere at nærme sig kutteren, fortæller flere kilder til radioavisen.

- Nanortalik politis hund og en hashhund fra Narsarsuaq blev brugt ved ransagningen, siger en borger til Radioavisen. Kutteren er uden nummer eller navn, men har et lille dansk flag som indikerer, at den har en dansk ejer. Kutteren blev i lørdags ledsaget væk af politikutteren fra Nanortalik til Nuuk, siger kilder til radioavisen. De oplysninger, som Radioavisen er i besiddelse af, vil Politimesterembedet i Grønland ikke kommentere på eller be- eller afkræfte.