Tre ældre personer omkom i brand i Paamiut

De tre personer, der omkom i forbindelse med en brand i Paamiut, var to mænd og en kvinde på 54, 62 og 61 år. Politiet i Nuuk har sendt hjælp, og der er mere på vej fra Danmark.
Branden blev anmeldt klokken 02.26 i en fireværelseslejlighed. Den berørte en lejlighed i stueetagen og på 1. sal. Foto © : KNR
Skrevet af Malik Brøns
01. september 2020 15:57

Ifølge Grønlands Politi er det tre ældre personer, som omkom i forbindelse med en voldsom brand i et lejlighedskompleks i Paamiut.

Det er tale om en kvinde på 61 år og to mænd på 54 og 62 år. 

LÆS OGSÅ Overlevende til brandulykke i Paamiut: Jeg var nødt til at springe for livet

Branden blev anmeldt klokken 02.26 natten til i dag. Den raserede en fireværelses-lejlighed - og berørte en lejlighed i stueetagen og på 1. sal.

Flere personer er indlagt på sygehuset i Paamiut med forbrændinger og skader fra spring ud fra lejlighederne.

Politifolk i Paamiut skal aflastes

Politiet i Nuuk vil sende folk til Paamiut for at hjælpe med efterforskningen, siger Sebastian Bech, der er vicepolitiinspektør i Grønlands Politi:

- De skal til dels undersøge branden og afhøre vidner, også skal de aflaste deres kollegaer i Paamiut, som er trætte, fordi de har været på hele natten.

På torsdag ankommer brandteknikere og retsmedicinere fra Danmark. De er blevet indkaldt for yderligere undersøgelse af branden.

LÆS OGSÅ Tre personer omkommet: Brand i Paamiut

- Vi har bedt om assistance fra Rigspolitiet i Danmark, og der kommer også en obducent med dér, siger vicepolitiinspektøren.  

Kriseberedskab til Paamiut

- Vi er i dialog med kommunen (Kommuneqarfik Sermersooq) og samarbejder med dem om, at de sender deres kriseberedskab til Paamiut i forhold til opfølgende samtaler.

Brandårsagen kendes ikke endnu.

- Det, der er vigtigt lige nu, er at vi får afhørt de vidner, der er i sagen, og at vi får skrevet vores rapport færdig, så de teknikere, der kommer, kan være så godt forberedte som overhovedet muligt, siger Sebastian Bech. 

- Politiet og kommunen har styr på den her sag og undersøger, hvad der kan være årsag til branden.