Trawler brand slukket

Der kommer stadig røg ud fra trawleren Athena, der brød ud i brand natten mellem søndag og mandag i Runavik på Færøerne.
Skrevet af Noah Mølgaard
10. maj 2011 08:44

Der kom heldigvis ingen mennesker til skade, men branden har været så voldsom at selv nabobyen kunne følge med i branden på trawleren Athena. Nu er branden slukket, men der kommer stadig røg ud af den 105 meter lange trawler.

1.500 indbyggere blev evakueret fra byen Runavik, da der var eksplosionsfare og forgiftning fra den 15 tons tunge ammoniak, der var i trawleren. Der har også været en række mindre eksplosioner under branden, men ingen mennesker kom noget til. Ammoniakken har været så fortyndet at den ikke har været til fare.

Runavik er den tredje største by på Færøerne og ligger kun en times kørsel fra hovedstaden Torshavn, hvor mange har været meget optaget af branden.

Nu er branden slukket, men undersøgelserne er ikke rigtig gået i gang endnu.

- Varmeudviklingen er meget stor inde i skibet, og vi har en idé om at der stadig er brand i maskinrummet, fordi der kommer røg ud ved luftindtagene til maskinrummet, siger indsatsleder Hallgrim Hansen, Runavik politi til JP.dk.