Travl weekend for politiet: Grov vold og en SAR-eftersøgning

Skatteudbetaling har formodentlig været årsagen til en ekstraordinær travl weekend for Grønlands Politi. I Nuuk har der været to sager om grov vold, og i Uummannaq og Sisimiut er efterforskningen af to sædelighedssager i gang.
Henover weekenden har det været nødvendigt af foretage flere frihedsberøvelser af personer, der var til fare for andre eller forstyrrede den offentlige orden, oplyser politiet. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Birgitte Kjeldsen
01. september 2024 14:26

I fredags lød det fra Grønlands Politi, at man ville sende ekstra personale på arbejde denne weekend, da man forventede, at det ville blive en travl en af slagsen.

Det har det også været. 

- Vi har haft rigtig travlt i hele Grønlands Politi. Vi har været ude til en masse hændelser og har også haft en del personer, vi måtte frihedsberøve – enten fordi de har forstyret den offentlige orden eller har været til fare for andre.

Det siger vagtchef ved Grønlands Politi, Andreas Nordentoft.

Det altoverskyggende tema for weekendens hændelser har ifølge politiet været drikkelag.

Vagtchefen oplyser, at der i Nuuk blandt andet har været to voldshændelser i nattelivet.

I den ene sag, der skete natten til søndag, er der tale om stump vold – knytnæveslag og muligvis nogle spark – hvor den forurettedes skader indledningsvist synes meget voldsomme.

- Men efter at have været på skadestuen, så er skaderne ikke så alvorlige, som de så ud, siger vagtchef ved Grønlands Politi, Andreas Nordentoft.

Politiet har i forbindelse med den sag foretaget én anholdelse af en mistænkt person.

Den anden sag drejer sig om knivstik i hovedstaden, hvor er en person natten til lørdag blevet stukket med kniv i området omkring lysken.

- Vi har ikke nogen mistænkt, og heller ingen anholdte. Den sag arbejder vi videre med i øjeblikket, lyder det fra vagtchefen.

Den forurettede i dén sag er blevet behandlet for sine skader og er blevet udskrevet.

To sædelighedssager

I Uummannaq og Sisimiut har der natten til søndag været en sædelighedssag – én i hver by.

Sædelighedssager kan dreje sig om alt fra blufærdighedskrænkelser til overfaldsvoldtægt.

- I begge sager er der foretaget anholdelser, og vi ved at foretage at undersøge, om der skal ske fremstilling, siger vagtchefen.

Politiet kan af hensyn til efterforskningen ikke oplyse yderligere i de to sager. Dog tilføjer vagtchefen, at der formentlig er tale om sager af rimelig grov karakter.

Ros til frivillige under eftersøgning

Derudover meddelte politiet lørdag aften, at der havde været en SAR-eftersøgning i området omkring Narsarsuaq, hvor en 37-årig mand fredag sejlede fra Narsarsuaq mod Qassiarsuk i kajak.

Eftersøgningen blev dog indstillet i går, lørdag, klokken 16.45, oplyser politiet.

Manden formodes at være forulykket.

- På baggrund af den eftersøgning og den efterforskning, der er blevet lavet, er det vores opfattelse, at han er forulykket i sundet ud for Narsarsuaq fredag omkring klokken 17.30, fortæller vagtchef Andreas Nordentoft.

Politiet er i tæt kontakt med de pårørende.

Derudover sender politiet en stor ros og en tak til de mange frivillige, der hjalp til med eftersøgningen i går.