Travl dag for Kuupik Kleist

Det bliver en yderst travl dag for formanden for Naalakkersuisut. Han skal nemlig holde møde med intet mindre end tre danske ministre i København i løbet af dagen.
15. september 2009 07:14

Formand Kuupik Kleist havde for en lille time siden møde med forsvarsminister, Søren Gade, og det handlede blandt andet om den øgede militaristiske oprustning i Arktis. I den forbindelse har oprettelsen af en artktisk insatsstyrke og en arktisk kommando tidligere været omtalt.

Og netop i disse minutter sidder Kuupik Kleist til møde med Statsminister Lars Løkke Rasmussen. De skal blandt andet diskutere mulighederne for at få lavet en undersøgelse af forholdene under den danske kolonisering af Grønland. Baggrunden for den diskussion er, at Kuupik kræver en værdig afslutning på nogle af de krænkelser som Danmark gennem tiden har påført Grønland.

Klokken fem i eftermiddag gælder det så et møde med klimaminister Connie Hedegaard om de grønlandske klimakrav og her skal formanden for Naalakkssuisut endnu engang forsøge at opnå forståelse for det grønlandske ønske om at få ret til et højere CO2 udslip i en kommende klimaaftale.

Formanden vender formentlig tilbage til Grønland i slutningen af denne uge.