Transporttilskud til studerende i Danmark på tale igen

Naalakkersuisut er parat til at se på mulighederne for at genindføre tilskud til bus- og togkort til de studerende i Danmark. Det fremgår af et paragraf 36-svar til IA's Juliane Henningsen.
30. december 2009 06:21

Tilskuddet til transport og bogindkøb blev fjernet ved den seneste revision af uddannelsesstøtteforordningen i 2005. Siden har problematikken været drøftet i flere omgange med de uddannelsessøgendes organisationer. Specielt har Avalak presset på for at få genindført tilskuddene til transport og bogindkøb. Begrundelsen er, at de forbedrede lånemuligheder ikke rækker til at dække udgifterne til køb af bøger og betaling for transport.

Naalakkersuisoq Mimi Karlsen skriver i sit svar til Juliane Henningsen, at spørgsmålet vil blive taget op på et møde med de studerendes organisationer nu i januar. Og hun fremhæver, at en genindførelse af tilskud til bus- og togkort ikke vil have de store økonomiske konsekvenser for Landskassen, men have stor betydning for den enkelte uddannelsessøgende.

Alt i alt vil udgifterne for det offentlige beløbe sig til 54.000 kroner, idet tilskudsordningerne kun vil berøre de grønlandske studerende på de videregående uddannelser. Grønlandske uddannelsessøgende på ungdoms- og erhvervsuddannelser er allerede sikret transporttilskud.