Transportkommission bliver ingen syltekrukke

Naalakkersuisut nedsætter en transportkommission, der skal klarlægge de fremtidige muligheder inden for transport og infrastruktur i Grønland. Kommissionen skal også finde ekstern fiansiering til realiseringen af nogle af de tiltag der forventes gennemført.
Skrevet af Mads Lynge
13. oktober 2009 09:46

- Vi vil få lavet nogle konkrete beregninger på forskellige scenarier i forhold til fremtidige muligheder inden for infrastrukturen, siger Jens B. Frederiksen.

Kommissionen skal også finde så meget ekstern finansiering som overhovedet muligt, da Landskassen ikke kan finansiere alle de tiltag, der er planlagt, siger Jens B. Frederiksen.

Han afviser, at kommissionen bare er en syltekrukke:

- Det er et reelt stykke arbejde, som skal pågå. Hidtil har man haft en rimelig kortsigtet politik på mange områder. Man har bygget lidt her og lidt der, men der har ikke været en overordnet planlægning for hele Grønland, siger medlem af Naalakkersuisut for infrastruktur og trafik Jens B. Frederiksen.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvem kommissionen skal bestå af, da den endnu ikke er nedsat.

Ifølge planen skal kommissionen færdiggøre arbejdet i juni 2010, hvorefter betænkningen søges fremlagt til Landstingets efterårssamling næste år.