Transparency til partierne: Vær mere kræsne med jeres kandidater

De kommende medlemmer af Inatsisartut bør være rollemodeller. Det mener Transparency Greenland. Organisationen opfordrer partierne til at være mere omhyggelige med, hvem de stiller op som kandidater.

Skatteborgerne har både betalt for middage, øl sent om natten, slik og minibar for Aleqa Hammond og hendes familie. Det viser en gennemgang af bilagene i sagen, som KNR har fået aktindsigt i. Derudover er der som bekendt flere flyrejser til familien. Først sammme dag, som Deloitte skriver en kritisk revisionsarport betaler Aleqa Hammond pengene tilbage.
 
Som bekendt har også Kuupik V. Kleist benyttet landskassen som kassekredit.

Nu opfordrer formanden for Transparency Greenland, Anita Hoffer så til, at politikerne kommer med deres bud på, hvordan de vil undgå misbrug af landskassen og nepotisme i fremtiden.

- Vi vil gerne have politikerne til at komme med nogle konkret forslag til, hvordan de vil bekæmpe nepotisme og korruption i Grønland.
 
Fremover bør folkets tjenere i højere grad være rollemodeller, mener Transparancy. Og derrfor opfordrer orgnasisationen partierne til, at bliver lidt mere kræsne med hensyn, hvem de stiller op til valget til Inatsisartut.
 
- Vi kunne rigtig godt tænke os, at partierne gik ind og kiggede på, hvad er det for nogle kandidater vi har. Hvilke kriterier vil de stille op for, at man kan være kandidat i deres parti. De bør kigge på deres fortid og tage stilling til, om de syntes, at det er nogle kandidater, der er værdige.
 
På trods af de seneste sager, så mener Anita Hoffer at tingene faktisk går den rigtige vej. De heftige reaktioner på misbruget af offentlig midler ser hun som et sundhedstegn.


- I bund og grund syntes vi, at det er superpositivt, at borgerne nu begynder at protestere og sige, det her vil vi ikke acceptere. Og så er det jo fantastisk at se, at det får konsekvenser i det politiske liv.

- Derfor er vi optimistiske i Transparency over, at befolkningen vil holde øje. De vil være en ny vagthund sammen med os og sammen med pressen. Det betyder så, at der vil være skrappere krav til politikerne, slutter en optimistisk formand for Transparency Greenland.
 
I aften sender KNR TV debatten Qulaarpaa. Her vil politikerne blive udfrittet om, hvad DE vil gøre for at forebygge nye skandalesager. Qulaarpaa sendes kl 19.30 på grønlandsk og 20.30 på dansk


 

Sider