Transparency Greenland bekymret over dansk offentlighedslov i Grønland

Det vækker bekymring hos Transparency Greenland, hvis den danske offentlighedslov også skal gælde for danske myndigheder i Grønland. Det siger formanden for Transparency Greenland, Anita Hoffer, til KNR.
Anita Hoffer til venstre Foto © : Transparency International Greenland
21. september 2016 10:38

I 2013 vedtog Folketinget nye regler for indsigt i offentlig forvaltning - den såkaldte offentlighedslov. Den blev dog ikke sat i værk for danske myndigheder i Grønland og Færøerne, som i stedet fortsatte på den gamle offentlighedslov fra 1985.

Men det er mere praktisk, at den samme lov gælder for alle danske myndigheder, oplyser Justitsministeriet til KNR. Derfor har Danmark bedt Naalakkersuisut om at fremsætte et beslutningsforslag om den nye lov på efterårssamlingen.

Men hos Transparency Greenland vil man holde øje med forslaget, siger Anita Hoffer. Den ny lov vakte nemlig meget kritik, da den blev indført i Danmark, fordi den bl.a. strammer reglerne for offentlighedens indsigt i dokumenter mellem ministre og styrelser.

- Hvis det betyder, at det bliver sværere for journalister at få fat i materiale, er det et skridt i den forkerte retning, siger Anita Hoffer til KNR.