Transparancy: Centraladministrationen sejler

Den meget debat om departementschefernes ansættelser og fyringer i Selvstyrets centraladministration er ikke sundt for landet, og det vil på længere sigt gøre det svært at finde investorer til de kommende mineprojekter. Det mener formanden for Transparancy Greenland Anders Meilvang.
Skrevet af Peter Troelsen
19. september 2013 08:57

I DR programmet Orientering kommenterer Meilvang på den seneste tids mangel på orden i landets centraladministration, og det er knubbede ord, der bliver sendt af sted mod landets administration.

-Den seneste tids mange sager har været håndteret katastrofalt dårligt fra centraladministrationen. Forvaltningerne er i dyb krise, administrationen er i knæ, og det kan på sigt betyde, at vi får vanskeligere ved at finde de penge, der skal til for at vi kan lave vores mineprojekter, forklarer Anders Meilvang til DR.

De mange dårlige artikler og tv- og radioindslag kan i den sidste ende betyde, at man ikke længere kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft til landets store administrative stillinger, og det vil også være katastrofalt for Grønland og grønlænderne i fremtiden.

-Når man vælger at skifte hele ledelseslaget på en gang, forplanter det sig også nedad i organisationen. Derfor fungerer administrationen ikke særligt godt. Det vil skræmme omverdenen i en grad, så de ikke længere har tiltro til Grønland og rent økonomisk kan det betyde meget for landet, siger Meilvang til DR P1 programmet Orientering.

Hør Meilvangs indslag her: http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2013/09/18/162334_1.htm