Trækker sig ud af Kamma ApS

Medlem af Naalakkersuisut for Råstoffer, Ove Karl Berthelsen, har valgt at sælge sin anpart i transportfirmaet Kamma ApS i Maniitsoq. Firmaet blev oprettet i forlængelse af beslutningen om placeringen af en eventuel aluminiumssmelter i byen i 2008.
Skrevet af Mads Lynge
05. december 2011 16:26

- Det er vigtigt for mig at påpege, at min troværdighed og integritet som naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer ikke kan eller må drages i tvivl, skriver Ove Karl Berthelsen blandt andet i en pressemeddelelse.

Efter at det kom frem, at han var medejer af transportfirmaet, afviste Ove Karl Berthelsen ellers i april måned i år, at være inhabil i sagen.

Dengang gik kritikken på, at han spillede en dobbeltrolle som dels Naalakkersuisoq for Erhverv - og dermed én af de hovedansvarlige i Alcoa-projektet - og samtidig aktiv erhvervsmand i samme by, gør ham inhabil. Der var blot tale om en god økonomisk investering, sagde han dengang:

- Om det var mig eller en anden, der opkøbte det allerede eksisterende transportfirma, det var jo en investeringsbeslutning. Der var udbud på det firma, som vi bød på i sin tid - mere er der ikke i det, sagde han dengang.

Men han har altså nu foretaget en kovending og solgt sin anpartsandel.

Det har her til eftermiddag ikke været muligt, at få en kommentar fra naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Ove Karl Berthelsen.