Torskekvoten forhøjes

Den kystnære torskekvote forhøjes for at sikre beskæftigelse.
Foto © : Nick Rahaim/Flickr Creative Commons
06. december 2015 14:01

Naalakkersuisut har besluttet, at den kystnære torskekvote forhøjes med 2.500 tons. Kvoten er derfor forhøjet fra 25.000 tons til 27.500 tons.

Det sker for at holde fiskeriet og fabrikkerne i gang og dermed sikre beskæftigelsen for resten af året. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse.

Læs også VIDEO Torskekvote vækker bekymring hos biologerne

Naalakersuisoq Karl-Kristian Kruse fik tidligere på året kritik fra de to koalitionspartier Demokraterne og Atassut for at have forhøjet dette års torskekvote til det dobbelte af biologernes anbefaling.

Med forhøjelsen ligger dette års kvote godt 15.000 tons over biologernes anbefaling for 2015 på 12.379 tons.

- Hvis fiskeriet stoppes nu frem til årets udgang, vil det få betydelige konsekvenser for lokalsamfundene i form af manglende beskæftigelse, og heraf mistede indtjeningsmuligheder. Derfor har Naalakkersuisut forhøjet torskekvoten, siger Karl-Kristian Kruse i pressemeddelelsen.

Læs også KNAPK skuffet over næste års torskekvote

Naalakkersuisoqmedlemmet vil indkalde forskellige interessenter til et møde, som led i at forbedre dialogen og forståelsen om fremtidige kvoteafsættelser.

- I januar vil jeg indkalde Fiskerirådet samt partilederne og biologerne til et dialogmøde om fremtidige kvotefastsættelser, og brug af den biologiske rådgivning, herunder om ubalancen mellem kvotestørrelser og rådgivningen, udtaler Karl-Kristian Kruse, Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.Læs også