Torsk skaber splittelse i KNAPK

Nuuk-afdelingen af fisker- og fangerorganisationen kræver nu en ekstraordinær generalforsamling for at råbe formand Leif Fontaine op, fordi han som lovet ikke har gjort noget ved mindstepriser for torsk.
Skrevet af Jaaku Lyberth
02. december 2010 16:07

KNAPK har ikke gjort nok for at forhøje mindsteprisen på torsk, sådan som dets medlemmer krævede ved store demonstrationer i oktober. Derfor kræver Nuuk-afdelingen af fisker- og fangerorganisationen nu en ekstra ordinær generalforsamling for at råbe formand Leif Fontaine op.

Der er altså splittelse i KNAPK.

- Vi er trætte af KNAPKs manglende arbejde for fiskernes sag, siger medlem i Nuuk afdelingen Saxtorph Didriksen, der ikke kan se, at KNAPK kæmper for fiskernes interesser.

KNAPK har ikke som lovet, arbejdet for at opnå mindsteprisen for torsk. Den 12. oktober demonstrerede fiskerne i hele landet for at få fastsat mindsteprisen. Dengang blev KNAPK sat til at arbejde for at opnå mindsteprisen.

- Men indtil nu er der ingen synlige tegn på, at opgaven er løst, og det ser heller ikke ud til , at kravet bliver opnået, siger KNAPK´s Nuuk afdeling,

NAPP kræver derfor en ekstraordinær generalforsamling.

- Vi i lokalafdelingen mener ikke, at organisationen kæmper for fiskernes sag, derfor vil vi opfordre andre til at støtte os i vor ønske om ekstraordinær generalforsamling, siger medlem i Nuummi Aalisartut Piniartullu Peqatigiiffiat Saxtorph Didriksen.