Torsdag var det FN´s internationale dag for oprindelige folk

FN indstiftede i 1994 en årlig oprindelige folks dag, der skal fokusere på de ca. 330 millioner oprindelige folk der bor i 90 af verdens lande.

I Canada har Premierminister Trudeau gang på gang udtalt, at relationen til landets landets Inuit, Indianer og Métis-befolkning har høj prioritet for den canadiske regering. Og han markerede også FN-dagen i går.

- I dag fejrer vi, sagde han, hvad oprindelige folk har bidraget til Canada, men samtidigt husker vi også at de har været udsat for diskrimination og undertrykkelse i mange hundrede år. Men vi vil arbejde for at bygge et mere lige, fair og inklusivt land.

- Sammen kan vi bygge en verden hvor oprindelige folks rettigheder er respekteret, hvor deres stemmer bliver hørt og deres samfund trives, sluttede Trudeau sin udtalelse, i anledning af den oprindelige folks dag.

Den nyvalgte præsident for ICC, Dalee Sambo Dorough, påpeger i anledning af FN-dagen, at næste år, 2019, bliver FN´s år for oprindelige folks sprog!

- I alle lande, hvor der bor oprindelige folk, bør man forberede aktivt hvordan vi hver især kan give vores bidrag til FN´s fokus på vores oprindelige sprog, lyder opfordringen fra ICC-præsidenten.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt