Topchef træder tilbage

Der er ingen officiel forklaring på hvorfor TELE’s administrerende direktør har valgt at forlade sin stilling.
Skrevet af Louise M. Kleemann
17. oktober 2011 15:24

- Det er aftalt, at der ikke gives yderligere oplysninger om fratrædelsen. Det er den eneste udmelding, som er kommet fra bestyrelsesformand Agner Mark efter at Brian Buus Pedersen i sidste uge valgte at forlade sin post som administrerende direktør for TELE Greenland A/S.

Hovedpersonen har heller ingen kommentar til de nærmere detaljer omkring sin pludselige fratræden.

En administrerende direktør er blevet konstitueret under din sygemelding, betyder det at du træder tilbage på grund af sygdom?

- Det har jeg ingen kommentarer til, lyder det fra Brian Buus Pedersen.

Medarbejderne blev for en måned siden orienteret om, at Brian Buus Pedersen havde fået sygeorlov i tre måneder på grund af stress. Og nu - knap en måned efter sin sygemelding - har Brian Buus Pedersen valgt at forlade TELE Greenland. Men hvorvidt det er ham selv eller bestyrelsen der har taget besluttet, får offentligheden ikke noget at vide om.

Men han forlader en virksomhed der sidste år gav et resultat på 47,4 millioner kroner efter skat. Det svarer til en vækst på små 1,3 procent sammenlignet med resultatet for året før.

Bestyrelsen har i stedet besluttet at konstituere Steen Montgomery-Andersen som administrerende direktør.

Han overtager et selskab, der forventer et lavere resultat end året før. Det skyldes blandt andet store prisnedsættelser på internet-adgang og faldende postmængder.

I Tele Greenlands årsrapport 2010 fremgår det, at Brian Buus Pedersens løn i 2010 var 2,78 millioner kroner og at direktøren ved opsigelse fra selskabets side får udbetalt løn i to år samt en fratrædelsesgodtgørelse på 12 eller 18 måneders løn.

Direktøren har overfor selskabet et opsigelsesvarsel på seks måneder.