Tomme hylder kan blive dyrt for KNI

Selvstyret har faktisk sanktionsmuligheder i sine servicekontrakter med KNI A/S på vareforsyningsområdet. Selvstyret kan faktisk opkræve bod på op til 100.000 kroner, hvis kontrakten misligholdes af selskabet. Men der skal være tale om væsentlige misligholdelser, der opstår ved grov uagtsomhed eller som et forsætligt forhold.
23. august 2012 06:39

Det skriver Naalakkersuisoq Jens B. Frederiksen i et paragraf 37-svar til medlem af Inatsisartut, Andreas Uldum fra Demokraterne. Han forhørt sig om sanktionsmulighederne på baggrund af manglen på smøger i Qeqertarsuaq tidligere på sommeren. Her var byen uden cigaretter i en periode.

- Og i forbindelse med sådan en sag, så indgår parterne i en dialog, hvilket ofte er en langt mere smidig og hurtig måde at få løste problemerne på, tilføjer Jens B. Frederiksen,

I den nye servicekontrakt er der indført kvartaltsmøder, hvor KNI orienterer departementet for boliger, infrastruktur og trafik om forvaltningen af servicekontrakten og eventuelle problemer.

Og langt de fleste problemer opstår ved uheld, menneskelige fejl eller vejrlig.

- Sanktionsmulighederne skal kun benyttes som yderste konsekvens, hvis virksomheden gentagne gange bevidst forsøger at omgå bestemmelserne i en servicekontrakt. Men efter vores erfaring er der ingen af de virksomheder, vi har servicekontrakter med, der agerer på dén måde, skriver Jens B. Frederiksen i svar til partifællen Andreas Uldum.