Styrelsen skriver ikke noget om, hvor pengene skulle være kommet fra, men oplyser at sagen er givet videre til Grønlands Politi.Foto: Toldstyrelsen

Toldere fandt knap otte millioner i fryseposer i havn

7,7 millioner kroner var pakket og gemt i en sending af frostvarer. Sagen er overgivet til Grønlands Politi.

Det er sjældent mere på sin plads at tale om kolde kontanter, end det er i en sag om millioner af kroner, som Toldstyrelsen fandt midt i oktober.

Styrelsen havde nemlig gravet 7,7 millioner kroner frem blandt en sending af frostvarer. Pengene blev fundet i frostpakker pakket i sendingen.

Toldstyrelsen beretter onsdag om hændelsen i en pressemeddelelse.

Foto: Toldstyrelsen.

En række paller med frostvarer blev udtaget til kontrol i Grønlandshavnen i Aalborg. Ifølge toldpapirerne var der tale om en helt almindelig sending frysegods, men ved nærmere kontrol viste det sig, at der var millioner af kroner gemt blandt varerne.

Styrelsens kontroldirektør, Michael Lund, roser tolderne og kalder det et "imponerende stykke kontrolarbejde".

- De mange millioner kroner lå godt skjult i frostpakkerne. I det yderste lag af pakkerne var der intet at finde, men efter en grundigere gennemgang med skanning og pengehunde, fandt tolderne de mange kontanter, hvorefter politiet blev underrettet, siger han i pressemeddelelsen fra styrelsen.

Styrelsen skriver ikke noget om, hvor pengene skulle være kommet fra, men oplyser at sagen er givet videre til Grønlands Politi.

De knap otte millioner kroner er et stort beløb for Toldstyrelsen, som blandt andet kontrollerer de varer, der kommer ind over de danske grænser.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt