Foto: Mittarfeqarfiit

Toldere fandt hash, smøger og spiritus hos rejsende

Skattestyrelsens toldere fandt hash, cigaretter og en smule alkohol hos rejsende i forbindelse med en større kontrol i uge 37. Det oplyser Selvstyret.

Skattestyrelsens Toldfunktion gennemførte for en måned siden -  i uge 37 - en udvidet kontrolindsats i Kangerlussuaq lufthavn.

Her blev flypassagerers håndbagage, kufferter og andet gods på vej ind og ud af Grønland, udsat for et ekstra tjek, fortæller Naalakkersuisuts hjemmeside.

Og nu foreligger resultatet af den ekstra indsats. Størst succes havde toldvæsenet, når det gælder hash. Her blev der i løbet af de 4 dage beslaglagt 194 gram hash.

Der blev også fundet 16 kartoner cigaretter og 1000 stk. cigarethylstre, ud over dem det er tilladt at medbringe, desuden 7,7 liter spiritus, een enkelt sølle flaske vin og 4 liter øl, fortæller Skattestyrelsens Toldfunktion.

Der blev udstedt bøder for i alt 19.222 kroner.

Det var første gang Skattestyrelsen gennemførte en indsats af denne størrelse, hvor der var fokus på afgiftspligtige varer såsom tobak og spiritus, euforiserende stoffer, produkter omfattet af Cites-konventionen, mineraler og lignende.

Samtidig gav aktionen i uge 37 en masse gode erfaringer til fremtidig planlægning af hele toldindsatsen i Grønland, skriver Skattestyrelsen, der er overbevist om, at fremtidige kontrolindsatser af denne størrelse vil have en forebyggende effekt.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt