Tjenestemænd sagsøger kommune

Organisationen AK har lagt sag an mod Kommuneqarfik Sermersooq for ulovlig opkrævning af husleje for vakantbolig og forskelsbehandling af sine ansatte.
19. maj 2009 16:15

Sagen har sit udspring i 2008 i den daværende Nuuk kommune, hvor et AK-medlem klagede over at skulle betale husleje for midlertidig indkvartering. Vedkommende boede i forvejen i en tjenestebolig i Nuuk, men måte forlade den da vedkommende fik ny arbejdsgiver i form af kommunen.

Kommunen installerede medarbejderen i en vakantbolig, men krævede samtidig husleje, fordi den ansatte i forvejen boede i Nuuk. Medarbejderen fik oplyst, at vakantboligen havde været gratis, hvis vedkommende var kommet fra en anden by.

- Der er tale om forskelsbehandling og en overtrædelse af en landstingsforordning, der fastslår, at der ikke er hjemmel til at kræve betaling for midlertidig indkvartering, siger AK's formand, Erik Hammeken.

Organisationen regner med, at andre medlemmer har fået samme behandling, og hvis det er tilfældet, opfordres de til at henvende sig til AK, så deres sager kan inddrages i stævningen mod kommunen.