TIMI ASIMI gentager succes i Kapisillit

21 unge mennesker fra Nuuk-området tager i dag til Kapisillit, hvor de i en uge skal være med til at gøre en forskel for indbyggerne i almindelighed og Kapisllits unge i særdeleshed. Besøget er en gentagelse af sidste års besøg, som både bygdeboere og deltagerne var meget begejstrede for.
Skrevet af Peter Troelsen
08. marts 2013 11:00

Målet med opholdet i Kapisillit indeholder en masse aspekter i de unges faglige og personlige udviklingsmuligheder. Over halvdelen af vore unge har aldrig besøgt en bygd, og de aner intet om bygdeliv, og hvordan en bygd fungerer i dagligdagen. Men den største glæde er at komme væk fra byen, familien og nyde opholdet midt i vinteren med strejf af forår, lyse morgener og længere dage til udendørsaktiviteter.

-TIMI ASIMI vil invitere bygdens borgere til TIPI Telt cafe 2-3 gange med hygge, kaffe og hjemmebag. Derudover glæder det vores unge at stifte bekendtskab med de få unge i Kapisillit og udnytte alle aftener i bygdens ungdomshus sammen med de unge med socialt samvær og nye venskaber. Der er fastlagte planer i Kapisillit, hvor isfiskeri, daglig madlavning, vandring, sneskovandring, teambuilding, samfundsopgaver i form af rengøring, kirkegang indgår i programmet, fortæller projektets chef Kim Godtfredsen.

Under opholdet vil der også være valg til Inatsisartut. Det bliver også en oplevelse i sig selv, da TIMI ASIMI skal hjælpe til med at forberede og klargøre valgstedet, og skal derfor finde andre lokale muligheder for bespisning, da medborgerhuset som vi normalt bruger til fællesspisning bliver valgsted.

-Der ligger mange spændende opgaver i TIMI ASIMI konceptet. Selvstyret har afsat midler til at sprede konceptet videre i Grønland. Og der ligger nye og spændende opgaver i Qaqortoq, Sisimiut og Tasiilaq som vil blive implementeret i løbet af året. For at styrke arbejdet med de unge og ikke mindst for at igangsætte og aktivere endnu flere unge i TIMI ASIMI konceptet er arbejdet i gang med at sammenlægge TIMI ASIMI med Piorsaavik i Kommuneqarfik Sermersooq. Styrken ligger i, at vi arbejder med den samme målgruppe og unge som vi arbejder med og motivere dem til en uddannelse, forklarer Kim Godtfredsen.