Tillie Martinussen kalder til møde efter beskyldninger om rod i økonomien

Ifølge Samarbejdspartiets tidligere formand, Michael Rosing, er der grund til at tro, at der er rod i partiets kassebeholdning. Hovedbestyrelsen afviser og er "dybt frustrerede" over udtalelserne.
Ifølge Tillie Martinussen er det slet ikke muligt for Michael Rosing at komme direkte tilbage som formand. Arkivfoto. Foto © : KNR / Malik Brøns
19. oktober 2020 17:55

I aften er der møde i Samarbejdspartiets hovedbestyrelse, og på dagsordenen er der ét emne.

Partiets tidligere formand, Michael Rosing, har til mediet Sermitsiaq.ag påstået, at der er rod i partiets økonomi.

Der er brugt store udgifter på ting, som ifølge Rosing ikke er forsvarligt, og så siger han til netmediet, at der "muligvis er brugt penge til privatforbrug på partiets dankort".

Rosing vil ikke overfor KNR uddybe beskyldingerne, som han skal have hørt fra en, der netop har meldt sig ud af bestyrelsen.

Men for at få styr på det hele vil han gerne tilbage på formandsposten - bare for en kort bemærkning.

- Det, jeg har valgt at gøre, var at trække min orlov som formand med det formål at gå tilbage i bestyrelsen og finde ud af, hvad der er sket og få ryddet op.

- Og eventuelt få en oprydning godkendt på landsmødet, så jeg endeligt kan trække mig, siger han. 

Jeg vil trække mig ud af politik

Spurgt til hvorvidt det har noget at gøre med, at han gerne vil være formand igen, lyder svaret:

- Nej. Jeg ønsker rent faktisk at trække mig ud af politik. Jeg har ingen ambitioner om at blive formand i partiet ud over, at jeg gerne vil have ryddet op.

- Jeg har fået at vide, at der tilsynladende er problemer med økonomien, og så fandt jeg det bedst at træde tilbage som formand, så jeg kunne får alle oplysningerne udleveret.

Men ifølge Samarbejdspartiets hovedbestyrelse holder kritikken slet ikke.

- Der foreligger reviderede, revisor-godkendte regnskaber for hvert år, oven i købet fra hele to forskellige revisions-selskaber, skriver Tillie Martinussen på vegne af bestyrelsen.

Hovedbestyrelsen er "dybt frustrerede" over udtalelserne.

Og ifølge Tillie Martinussen er det slet ikke muligt for Michael Rosing at komme direkte tilbage som formand.

Selvom Michael Rosing forlod landspolitik sidste år, er han fortsat medlem af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.