Tillidsmand: I KNR er tonen pæn

Sagen om KNRs webredaktør, der i en intern mail til en kollega omtalte Nikku Olsen som Adolf, kører fortsat. Mailen blev som bekendt ved en fejltagelse sendt til både pressen og Partii Inuits formand.
KNR
04. februar 2014 15:02

Siden er webredaktøren blevet fyret og KNR har været ude at undskylde til Nikku Olsen. Webredaktøren har også undskyldt personligt til Nikku Olsen, men Partii Inuit formanden ønskede ikke at acceptere undskyldningen.

Atassut mener ikke, det er nok med en undskyldning til de implicerede. Men mener den undslupne interne mail kræver en undskyldning til hele den grønlandske nation.

Også naalakkersuisoq Nick Nielsen, Siumut melder sig nu i debatten. Han mener nemlig at tilliden til hele KNR er under pres på grund af sagen.

- Jeg har derfor pålagt KNRs bestyrelse at udarbejde en hasteredegørelse om, hvorvidt den konkrete sag med netredaktøren, var et isoleret tilfælde af manglende journalistisk integritet, eller et udtryk for en uacceptabel praksis for KNR som journalistisk institution, lyder det fra Nick Nielsen.

Tillidsrepræsentant for nyhedsredaktion Apollo Jeremiassen gør det dog klart, at der her var tale om et enkeltstående tilfælde.

- I KNR er tonen pæn. Det må jeg sige. Det er vores arbejdsplads og det er vores måde at arbejde på. Vi snakker med folk og vi lever af politikere og folk, der skal være med til at danne det grønlandske politiske liv, siger Apollo Jeremiassen.

Direktør i KNR Søren Lennert Mortensen, gør det også klart, at han betragter situationen som alvorlig og at der naturligvis allerede eksisterer nogle klare retningslinjer, som her er blevet overtrådt.

Søren Lennert Mortensen gør det dog også klart, at han bestemt ikke mener, at denne sag er udtryk for en generel tone i KNR.

- Nej det er ikke mit indtryk. Det er mere mit indtryk, at der er tale om en enkeltstående ting, hvor en medarbejder har dummet sig og har gjort noget, som ikke er i orden, siger Søren Lennert Mortensen.

Bestyrelsesformand for KNR. Hans Peter Poulsen beklager også sagen, som man nu vil undersøge nærmere.

- Vi er i gang med at lave en redegørelse. Så snart den er færdig, så holder vi bestyrelsesmøde. Og efter bestyrelsesmødet orienterer vi landsstyremedlem Nick Nielsen, siger han