Tilioq udgiver børnebog om handicap

Børn har et åbent sind og er lærenemme, derfor er det vigtigt at de lærer at alle mennesker er forskellige, siger handicaptalsmanden, Christina Johnsen.
Bogen udkommer på både grønlandsk og dansk, og skal deles gratis ud til landets folkeskoler og biblioteker i begyndelsen af 2021. Foto © : Tilioq
Skrevet af Karsten Sommer
03. december 2020 11:03

I dag, den 3. december, er det FN’s handicapdag.

I den anledning udgiver handicaporganisationen, Tilioq, en børnebog af forfatteren Anette Hvid Thomsen.

Børnebogen hedder ”Rosas lillebror har et handicap”.

Bogen skal ifølge Tilioq lære børn om personer med handicap. Det skriver handicaptalsmanden i en pressemeddelelse.

- Der er desværre mange fordomme mod personer med handicap. Men børn har et åbent sind og er lærenemme. Derfor synes vi, at det er vigtigt, at de lærer at alle mennesker er forskellige, men også er lige meget værd. Og at vi alle har brug for en ven, siger Christina Johnsen.

Budskabet i bogen er, at man er god nok lige meget hvordan man ser ud, tilføjer Tilioq.

Bogen udkommer på både grønlandsk og dansk, og skal deles gratis ud til landets folkeskoler og biblioteker i begyndelsen af 2021.

Med i bogen vil følge en vejledning og undervisningsmateriale, som skolelærerne kan bruge som inspiration til en snak om at have et handicap.

Forfatteren Anette Hvid Thomsen har boet i Grønland i 10 år da hun var lille. Hendes far valgte nemlig at arbejde her i landet som lærer i slutningen af 70’erne.

Hun er uddannet socialpædagog og hun er glad for at få udgivet hendes bog i Grønland.

- Det er en stor drøm, som med udgivelse af bogen, går i opfyldelse. Det er mit hjertebarn, som skal udgives. Alle personerne og deres skæbner, som er repræsenteret i bogen, kender jeg, siger hun.

- Dette er en måde at give en udsat gruppe en stemme, som jeg ved, at andre organisationer i Grønland også arbejder dedikeret med. Dette er mit bidrag til udviklingen på handicapområdet.