Tilfredshed med regnskabet hos Air Greenland

Der har stort set været fremgang over hele linjen hos Air greenland, og det kan ses på koncernens regnskab for 2012. Overskuddet før skat var på et trecifret millionbeløb, og efter skat var der 71,4 mio. kr tilbage i overskud. Det er godt 20 millioner bedre end sidste regnskabsår.
Skrevet af Peter Troelsen
19. marts 2013 11:18

Der er flere faktorer der har været medvirkende til det flotte regnskansresultat. Både omkrostninger og afskrivninger har været mindre end året i forvejen og overgangen fra Dash 7 til Dash 8 har også været positivt i forbindelse med regnskabet. Endeligt har et tilsagn om at købe det Airbus 330 fly, som i øjeblikket leases nedbragt omkostningerne på det område.

- Vi er tilfredse med resultatet, fordi det viser, at beslutninger om flådeændringer, konkurrencetilpasning m.m. har været rigtige.  2012 var også det sidste år i vores femårige strategiplan, og vi kan konstatere at langt den overvejende del af målene sat i 2007 er nået, fastslår Jens Wittrup Willumsen fra Air Greenland.

På passagersiden har der været en mindre stigning og Air Greenland har formået at fastholde sin markedsandel i passagertrafikken. Derimod har charterområdet ikke været nogen god forretning i 2012. Det skyldes mest af alt situationen omkring minedriften her i landet. Det har betydet at der set i forhold til 2011 stort set ikke har været efterspørgsel på det område.

- Vi har moderniseret vores flyflåde, vi har etableret nye ruter til Island og Canada, vi har ført en aktiv dialog med kunder og samfund, og vi er tæt på at være i mål med implementeringen af et nyt distributionssystem, der forbedrer kundernes muligheder og gør os mere synlige internationalt, siger bestyrelsesformand Jens Wittrup Willumsen, der overordnet betegner årets regnskab som tilfredsstillende.