Tilfreds bankdirektør

Ansøgning om udvinding af sjældne jordarter i Kringlerne er en god Nyhed for Grønland. Det siger direktør for Grønlandsbanken. Samtidig advarer han dog mod overdreven optimisme.
09. september 2013 09:38

Torsdag kom den så, ansøgningen om udvinding af sjældne jordarter ved Kringlerne.

Med denne ansøgning er der nu tre ansøgninger om udvinding. Men en ting er en ansøgning, noget helt andet er en mine i drift.

-Det er naturligvis heller ikke noget, som man kan tage for mere end det er. Vi mangler stadig at de får tilladelsen - det skal nu nok ske - men så mangler vi selvfølgelig at se, at de får skaffet penge og kommer i gang med deres mineprojekter. Først på det tidspunkt kan man tale om et egentlig gennembrud, forklarer Martin Kviesgaard til KNR.

Og netop det med at skaffe penge, kan blive den svære del. Investorerne er blevet mere forsigtige. Men selvom investorerne er forsigtige, så håber Tanbreez på, at begynde på at anlægge minen allerede til næste år.

- Det er jo positivt at kunne vise omverdenen, at der er et mineprojekt, der går i gang. Endnu bedre bliver det naturligvis, når de viser, at de også kan tjene penge på det, siger bankdirektøren.