Tilbring natten sammen med Oscar på KNR

KNR TV blænder i nat op for det store Oscarshow, og i år er der til og med en grønlandsk vinkel.
Skrevet af Karsten Sommer
02. marts 2014 15:56

Filminteresserede i hele verden sidder i aften klistret til skærmen for at følge kampen om årets Oscar statuetter for bedste film, bedste skuespillere og alt muligt andet.

KNR sender hele showet direkte fra Los Angeles fra klokken 19.00 i aften og frem til ved 2-tiden i nat.

Set med grønlandske øjne skal vi nok specielt heppe på den amerikanske rumfartsfilm Gravity. Den handler om to rumpiloter, hvis rumskib forulykker, hvorefter man følger George Clooney og Sandra Bullock i deres forsøg på at komme tilbage til Jorden.

Den grønlandske vinkel opstår, da Sandra Bullock via en gammel VHF-radio i et russisk rumskib, får kontakt med en grønlandsk fanger, der er ude på isen og fiske. Hans hunde hyler i baggrunden, en Juaaka-sang spiller i radioen - og i fem minutter opstår der smuk kontakt mellem Sandra Bullock og fangeren, spillet af Orto Ignatiussen, uddannet skuespiller fra Tuukkaq-teateret i Fjaltring.

Scenen hvor Sandra Bullock begynder at hyle i kor med hundene på isen, er en af årets smukkeste filmscener. Men om det er nok til at filmen vinder en Oscar, - det vil vise sig i aften.

Der er også hele tre danske film nomineret til en Oscar i forskellige katagorier - så med lidt held kan det blive en smuk dag for Rigsfællesskabet.