Islandsk busselskab låste sovende turist inde

En australsk turist vågnede op i en aflåst bus i Reykjavik klokken 01.30 natten til tirsdag. Hun var faldet i søvn i bussen, og chaufføren overså hende, da han forlod bussen.
Arkivfoto Foto © : Patrick Rasenberg/Flickr Creative Commons
Skrevet af Kenneth Elkjær
20. april 2017 07:09

Prøv at forestille dig at starte din ferie i et nyt land med at vågne i en aflåst bus i en mørk garage midt om natten. Det var netop sådan, Hannah Pethanis ferie i Island startede natten til tirsdag i Reykjavik. Det skriver RUV.is.

Hanna Pethani faldt nemlig i søvn på en bustur fra Keflavik Lufthavn og ind til Reykjavik. Senere vågnede hun op i en mørk og tom bus på busselskabets Greylines parkeringsplads.

Chaufføren havde overset hende, da han lukkede og låste bussen ved fyraften.

- Jeg var meget bange (...) Jeg havde ingen ide om, hvordan jeg skulle komme ud. Jeg slog på døren og råbte efter hjælp uden held, fortæller Hanna Pethani til det islandske medie.

Efter at have råbt efter hjælp i en halv time lykkedes det hende at finde en nødknap, der åbnede døren, skriver mediet Ruv.is.

Efterfølgende blev hun kørt til sin destination af personale fra busselskabet, som hun henvendte sig til, da hun slap ud af bussen.

Busselskabet Greyline beklager hændelsen og forklarer, at der sjældent sker den slags, men det kan ske, når der er mange passager med bagage ombord på busserne.

- Vi fortryder, at vi ikke så hende og vækkede hende, siger Greylines direktør Þórdís Lóa Þórhallsdóttir til Iceland Monitor.

- Det er næsten imponerende, at hun lykkedes med at sove igennem turen. Hun må have været træt, slutter Þórdís Lóa Þórhallsdóttir.

Greyline har tilbudt Hanna Pethani en gratis udflugt som kompensation for uheldet.