Teaterforestilling: Hvad er en rigtig mand?

Hvad vil det sige at være en mand i den moderne tid? Det prøver teaterforestillingen "Angutivik" at vise ved hjælp af blandt andet med musik, dans, fysik og i monologer.
Skuepillerne af "Angitvik" fra venstre Miki Jacobsen, Klaus Geisler, Hans-Henrik Poulsen og Kristian Mølgaard. Foto © : KNR
02. september 2017 14:58

Hvad vil det sige at være en moderne grønlandsk mand anno 2017? 

Er en rigtig mand en stærk og maskulin type eller en sårbar og følsom mand? Det prøver teaterforestillingen 'Angutivik' at svare på.  

- En modig mand, en mand med følelser, en stærk mand. Men han behøver ikke være stærk. Han kan også være svag. Der er mange ting, man kan sige om en rigtig mand, det siger skuespillerne Hans-Henrik Poulsen, Miki Jacobsen, Klaus Geisler og Kristian Mølgaard om hvad en rigtig mand er. 

Den grønlandske mand vækkes til live

I teaterstykket 'Angutivik' vækkes den grønlandske mand til live i montager af musik, dans, fysik og i monologer. Skuespillerne portrætterer manden og giver stemme til blandt andet mandens drømme, længsler, kærlighed og sorger.

Vi er allesammen ens, uanset køn. Vi oplever ting gennem livet meget ens og det prøver forestillingen at vise.

 - Jeg tror, at det er en utopi. Jeg tror, at vi allesammen bare er mennesker, vi har allesammen opture og nedture. Og det skal vi ikke være bange for at tale om, fortæller dramaturg og teaterchef i Nunatta Isiginnaartitsisarfia Susanne Andreassen.

Kvinder står bag forestillingen

Bag forestillingen står en kvindelig instruktør, kvindelig dramaturg og kvindelig dramatiker. Men hvad ved de egentlig om mænd? Dramatikeren Niviaq Korneliussen fortæller, at hun har måtte researche sig frem: 

- Vi siger ikke 'jeg tænker som en kvinde, eller jeg tænker som en mand', men her har det været vigtigt at basere det på sande historier, siger Niviaq Korneliussen.

Forestillingen 'Angutivik' er på grønlandsk og har premiere i Nuuk den 8. september frem til den 10. Forestillingen besøger Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat, Ilulissat, Nanortalik, Qaqortoq og Paaminut. Samt i Danmark i foråret 2018 vises den med dansk tale.