Tidligere politiker kræver handling i stedet for rapporter

Tidligere chefrådgiver i ILO vedrørende oprindelige folks rettigheder, Marianne Jensen langer kraftigt ud efter både Center for Menneskerettigheder, de grønlandske folketingsmedlemmer og Selvstyret.
26. oktober 2015 09:45
Versionist Kerté Jeremiassen

Kritikken går på at de ikke med "fuld styrke", som det hedder holder den danske regering op på at leve op til de forpligtelser, som Danmark har påtaget sig ved at ratificere ILO-konventionen 169 tilbage i 1989.

Læs også Minister skal forbygge selvmord i Nunavut

Det bør de hellere koncentrere sig om end at bruge skønne spildte kræfter på at få grønlændere, der føler sig diskrimineret i Danmark gjort til et "nationalt mindretal" på lige fod med det tyske mindretal i Danmark, mener Marianne Jensen.

- Men det skyldes måske lige så stor uvidenhed hos politikerne om ILO-konventionens eksistens som uvidenheden hos de danske myndigheder om grønlænderes kultur og særegenhed, spørge Marianne Jensen retorisk i en pressemeddelelse.

Læs også  Lund Olsen vil bruge rapport i kamp mod dansk forskelsbehandling

- Der er ikke brug for mere snak og flere rapporter. Der skal handling til, siger tidligere landsstyremedlem og chefrådgiver i FN-organisationen ILO vedrørende oprindelige folk, Marianne Jensen.