Tidligere landsstyremedlem Alfred Jakobsen afgået ved døden

Tidligere landstyremedlem for Sundhed, Miljø, Natur og Kirke Alfred Jakobsen (IA) er afgået ved døden den 12. februar. Det meddeler Naalakkersuisut på deres hjemmeside.
Alfred Jakobsen har været medlem af Landsstyret under hjemmestyret. Foto © : ICC Greenland
Skrevet af Jens Thorin
15. februar 2021 12:36

Alfred Jakobsen, der er født i 1958, var med til at sætte Grønland på dagsordenen internationalt og i det arktiske samarbejde. For Alfred Jakobsen var det vigtigt, at Grønland gik med i det internationale samarbejde, og at Grønlands stemme blev hørt, skriver Naalakkersuisut videre.

Var med til at sætte Grønland i den internationale arena

I 2001 underskrev Alfred Jakobsen således som Landsstyremedlem på vegne af Grønland rammeaftalen om ratifikation af Kyotoprotokollen om reduktion af CO2-udledninger, sammen med daværende Miljø- og Energiminister i Danmark Svend Auken.

Udover det politiske virke har Alfred Jakobsen haft en række funktioner i det daværende hjemmestyre. Således har han været sekretariatschef i Selvstyrekommissionen, direktør i det daværende Direktorat for Miljø og Natur og styrelseschef for Miljøstyrelsen.

- Mange medarbejdere beskriver Alfred E. R. Jakobsen som en mentor, der var med til at skabe deres indsigt i og forståelse for vores kultur, natur og miljø, lyder det fra Selvstyret.