Tidligere jægersoldat tager på langt togt i Nordgrønland

En tidligere jægersoldat og medlem af Siriuspatruljen vil rejse i Knud Rasmussens fodspor på en tre måneder lang ekspedition i det nordlige Grønland.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
10. februar 2019 12:59

Erik B. Jørgensen er professionel eventyrer fra Danmark. Han lever af at opleve det usædvanlige og siden formidle det i bøger og til foredrag. Nu vender han blikket mod det nordlige Grønland. Det skriver TV2FYN.

I denne måned rejser han sammen med sin makker Jesper Granc-Petersen til Qanaaq for at begynde en tre måneder lang ekspedition.

Ekspeditionen vil tilbagelægge mellem 2.500 til 2.800 km fra Qaanaaq til den nordøstlige del af landet og retur.

Ekspidition til fire millioner kroner

Ekspeditionen har som sådan ikke noget formål, og der ligger ingen videnskabelige opgaver bag, fortæller Erik B. Jørgensen:

- Hvis man endelig kan sige, at vi skal undersøge noget, så er det at finde de varder, altså stensætninger, som Knud Rasmussen og hans ekspedition efterlod mellem 1916-1918. Mange af dem kender man positionerne på, men der er nogle enkelte, som ikke er blevet besøgt siden. Det kunne være spændende at finde dem, siger Erik B. Jørgensen til TV2FYN.

Ekspeditionen koster fire millioner kroner i alt. For det beløb er de to deltagere alene afsted i omkring 100 dage. Med sig har de 16 slædehunde, de lejer af en fanger i Qaanaaq.

Man kan se mere om ekspeditionen på Erik B. Jørgensens hjemmeside.