Tidligere elever skal tjene som forbilleder

Tidligere elever på Atuarfik Samuel Kleinschmidt i Nuuk har de seneste dage besøgt deres gamle skole. Fælles for de tilbagevendte har været, at at de har drevet de vidt i deres vidt forskellige karrierer. Når de nu er inviteret tilbage til tre dages tema om fremtiden, er det nemlig for at tjene som forbilleder for eleverne. Manu Vestergaard går i 9. klasse, og størst indtryk på ham har formanden for partiet Demokraterne gjort.
Skrevet af Jaaku Lyberth
11. november 2011 15:49

Jens B. Frederiksens foredrag handlede om sproget og at det var vigtig når man skal kommunikere med andre og i arbejdet,  mener Manu Vestergård.
 
I forbindelse med emnedagene med overskriften "Min Fremtid " inviterede Nuuk-skolen desuden blandt andre kunstnere som Julie Edel Hardenberg  taewkwondo-kæmperen Lauritz Heilmann og kokken Ilannguaq Hegelund.

For de kan fungere som rollemodeller for 8., 9. og 10.-klasseeleverne, når de engang forlader skolen og skal vælge en vej videre ud i livet, lyder det.

Manu Vestergård fra 9. klasse har altså besluttet, hvad han her vil. Og det er kun blevet bekræftet efter at have lyttet til blandt andre Jens B. Frederiksen.

Jens B. Frederiksen fremlagde i sit foredrag, hvordan han selv lærte og tale på grønlandsk og hvor meget han arbejdede for at kunne tale på grønlandsk i  sin egenskab af medlem i Naalakersuisut. Hans ihærdighed  for at  lære sproget gjorde indtryk på Manu Vestergård, som har besluttet sig for og være journalist.

- Jeg synes det kunne være spændende job, og få en masse og vide og føre det ud i livet, siger Manu Vestergård.  Lige her i de sidste tre dage har jeg virkeligt besluttet for at blive journalist, siger Manu Vestergård, der drømmer om at blive journalist F.eksempel i Amerika

Efter temadagene - der er en årligt tilbagevendende begivenhed - skal eleverne sammen med lærerne evaluere de tre dage med gæsteforelæsninger samt besøg på forskellige arbejdspladser, virksomheder og i en række offentlige institutioner.