David Attenborough: Tiden er ved at rinde ud

Klimaforandringer er den største trussel, menneskeheden har stået over for i tusindvis af år, og hvis ikke der bliver sat en stopper for dem, vil de få katastrofale konsekvenser for os alle.
David Attenborough. Arkivfoto. Foto © : Taylor Herring/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer, DR
04. december 2018 07:08

Det var det dystre budskab fra den verdensberømte og prisvindende naturformidler David Attenborough, da han mandag talte ved FN’s klimakonference, COP24, i Katowice i Polen.

- Hvis ikke vi skrider ind, vil vores civilisationer kollapse, og en stor del af naturen har udsigt til at forsvinde, sagde den 92-årige David Attenborough fra talerstolen i den polske by.

Her er verdens lande samlet for at nå til enighed om en række aspekter i den globale klimaaftale, der blev indgået for tre år siden.

Og ifølge David Attenborough, som blandt andet står i spidsen for BBC-naturprogrammerne ”Den blå planet”, kan klimaaftalen føre til ”reelle forandringer”, hvis verdens lande vælger at handle.

- Verdens befolkning har talt, og budskabet er ikke til at tage fejl af. Tiden er ved at rinde ud, og de vil have, at jer, der tager beslutningerne, gør noget, sagde han.

FN’s klimakonference varer indtil den 14. december.