Tid til at teste lattermuskler

NAIP's forestilling 'Qungujugit' har premiere i aften i kulturhuset Katuaq. Til aftenens teaterforestilling vil der også være mulighed for at se de arktiske artister fra ArtCirq. Se billeder.
Skrevet af Pipaluk Høegh
09. november 2012 09:10

Billetsalget til teaterforestillingen 'Qungujugit' i Katuaq går strygende, og der er allerede solgt 313 til fredagens forestilling. Der er også stadigvæk gode muligheder for at få en billet til lørdagens teaterforestilling i Katuaq.

Udover de talentfulde amatørskuespillere og dansere fra NAIP, så vil publikum også have mulighed for at se artister fra ArtCirq, som kommer fra Igloolik i Nunavut. Teaterfolk og artister fra Igloolik og NAIP har i to år har et samarbejde og lavet kulturel udveksling.

I løbet af to timer vil skuespillerne fra NAIP vise sjove sketches, sang, dans og trommedans. Der vil blandt andet være en sketch om, hvordan vores forfædre ville have reageret, hvis de havde set den nybyggede Nuuk Center.

ArtCirq har lavet workshop i folkeskoler her i Nuuk, og har også trænet 3 unge fra NUIF, som vil være med i forestillingen i aften. En af dem er 11-årige Henrik:

- Det er første gang, at jeg prøver at være med, og det er rigtigt sjovt. Jeg tror det bliver sjovt at optræde foran så mange mennesker, siger deltager fra NUIF, 11-årige Henrik.

En af artisterne fra ArtCirq, som har været med til at lave workshop for folkeskoleelever i Nuuk og børn fra NUIF, er Daisy Irqqarqsaq:

- Det har været fremragende at lave workshop og træne skolebørn fra Nuuk, de er rigtigt hurtige til  at lære, og vi har det sjovt her, siger Daisy Irqqarqsaq under forberedelser til fredagens og lørdagens forestillinger.

Forestillingen i Katuaq begynder kl. 19.00 både fredag og lørdag i Hans Lynge Salen.