Thule-forhandlinger er stadig i gang

Embedsmænd fra Selvstyret og Udenrigsministeriet forhandler stadig om Thule i Washington D.C, oplyser Udenrigsministeriet. Der kan blive tale om alternativ handel.
16. marts 2015 10:24

Møderne mellem embedsmænd fra Selvstyret, det danske udenrigsministerium og amerikanske embedsfolk i sagen om Thule-kontrakten er stadig i gang i Washington.

Det oplyser Udenrigsministeriet til KNR.

Onsdag i sidste uge rejste en delegation af topembedsmænd fra Udenrigsministeriet og selvstyrets Udenrigsdirektorat til USA’s hovedstad for påny at forhandle om den indgået servicekontrakt på Thule-basen. Det sker, efter USA fastholder valget af firmaet Exelis Service A/S som udbuddets vinder, selv om den danske udenrigsminister har bedt USA om at sætte beslutningen på hold.

LÆS OGSÅ Udenrigsministeriet sender topdiplomater til Pentagon


USA afviser kompensation

Ifølge KNR’s oplysninger afviser USA dog også enhver form for kompensation for brugen af Thule-basen, eksempelvis leje af basen. Et forslag, som flere partier i Inatsisartut ellers er kommet med. 

I stedet er man i dialog om en anden form for handel med USA for deres tilstedeværelse i Grønland. Det kunne være investeringer i fx anlægsprojekter i Grønland, erfarer KNR.

Hvad forhandlingerne i Washington konkret indebærer, ønsker det danske Udenrigsministerium dog ikke at oplyse. 

På onsdag er samtlige medlemmer af Grønlandsudvalget i Folketinget indkaldt til et lukket samråd med udenrigsminister Martin Lidegaard. Her er det forventet, at der vil blive oplyst et resultat af møderne i Washington.