Thomas Vinterberg modtager en oscar for Bedste Internationale Film

Den danske film "Druk", der er instrueret af Thomas Vinterberg, modtager prisen for Bedste Internationale Film ved oscaruddelingen søndag aften grønlandsk tid.
– Det her er større end alt, jeg kunne forestille mig, ud over at jeg altid har forestillet mig det her, siger Thomas Vinterberg. Foto © : Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
26. april 2021 08:36

Thomas Vinterberg modtager prisen for Bedste Internationale Film ved oscaruddelingen søndag aften grønlandsk tid.

Thomas Vinterberg, der var til stede ved oscaruddelingen, som ofte regnes som filmverdens vigtigste prisuddeling, i Los Angeles, er meget beæret over prisen.

– Det her er større end alt, jeg kunne forestille mig, ud over at jeg altid har forestillet mig det her, siger Thomas Vinterberg.

LÆS OGSÅ Druk og Vinterberg er nomineret til en Oscar

En stor del af takketalen handler også om Vinterbergs datter Ida, der i en alder af 19 år døde få dage inde i optagelserne til filmen. Filmen og statuetten er dedikeret til hende, fortæller en tydeligt rørt Vinterberg i sin takketale.

– Vi endte med at lave denne film for hende som et monument, siger Thomas Vinterberg.

- Så Ida, dette er et mirakel, som netop er sket, og du er en den del af dette mirakel. Måske har du trukket i nogle tråde på en eller anden måde. Denne her er for dig, siger han.

Det er Danmarks første statuette ved nattens oscaruddeling og den første i kategorien siden 2011, hvor Susanne Biers film "Hævnen" vandt.

De øvrige nominerede i kategorien Bedste Internationale Film var "Better Days" fra Hong Kong, "Collective" fra Rumænien, "The Man Who Sold His Skin" fra Tunesien og "Quo Vadis, Aida?" fra Bosnien-Hercegovina.

'Druk' er flere gange tidligere blevet hædret internationalt. Således blev det til hele fire statuetter ved European Film Awards, som er det europæiske svar på oscaruddelingen.

I marts modtog filmen den britiske Bafta-pris for Bedste Ikke-engelsksprogede Film.