Foto: Google Maps

Ankesag Thomas Møller Olsen skal i retten i oktober

Præcis 13 måneder efter sin dom for drabet på den islandske Birna Brjánsdóttir skal grønlandske Thomas Møller Olsen igen i retten. Den islandske landsret har sat datoen for Thomas Møller Olsens ankesag til den 29. oktober.

Den 29. september sidste år blev Thomas Møller Olsen idømt 19 års fængsel for drab og indsmugling af 23 kilo hash ved retten i Reykjavik.

Godt en uge senere valgte Thomas Møller Olsen at anke dommen. Sagen blev henvist til den nyoprettede islandske landsret, og efter mere end et års ventetid kommer sagen nu igen for domstolen.

Den islandske landsret har i midten af september i år afholdt indledende møder som forberedelse til den kommende ankesag.

LÆS OGSÅ Drabsdømt anker dom i Birna-sag

Her kom det blandt andet frem, at både anklager og forsvarer i sagen vil præsentere nyt materiale og vidner for de tre landsretsdommere.

Siden sagen var for retten i Reykjavik, har Thomas Møller Olsen skiftet advokat. Og det er dermed en ny mand, der skal stå for forsvaret, når ankesagen begynder i den islandske landsret den 29. oktober.

Ved retsmødet vil sagen blive ridset op med først en optagelse på tre timer, og senere vil først anklageren få taletid i halvanden time og bagefter forsvareren i to timer.

Thomas Møller Olsen har siden sagens begyndelse nægtet sig skyldig i drab, men har erkendt sit forsøg på indsmugling af store mængder hash.

LÆS OGSÅ Birna-sagen har været usædvanlig på flere måder

LÆS OGSÅ Anklager tilfreds med historisk hård dom i Birna-sagen

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt